Följ oss på instagram

OM OSS

Vi utvecklar Hällevik tillsammans!

Härliga Hällevik är en organisation öppen för alla året runt – vare sig du är bofast eller befinner dig här på kort eller lång vistelse. Vi hjälper dig att få överblick över vad alla föreningar, företag och andra aktörer hittar på i Hällevik. Vi finns också här för att lyfta och utveckla bygden, och sprida inspiration och idéer till er som vistas här. Vi vill också starta upp och samverka med andra i olika satsningar och utvecklingsprojekt. Vi har många fler drivkrafter – så som att vår miljö ska bli ännu finare och mer användbar och att vi har bra lokaler att vistas i.

Vi är en politiskt obunden paraplyorganisation som helt enkelt driver opinion och förändringsprojekt för att utveckla Hällevik i en positiv riktning.

Vi samarbetar med kommunen och andra samhällsfrämjande organisationer och föreningar knutna till Hällevik så som exempelvis Aktiv ungdom, hembygdsföreningen, hamnföreningen, Mjällby AIF, Jazzfestivalen, Listerkyrkan och stugföreningarna.

Detta gör vi tillsammans med alla er som vill vara med! Det finns flera sätt att engagera sig – klicka här så berättar vi mer!

Vårt motto: HAVSLUFT VARJE DAG - LIVSLUFT ÅRET RUNT

Vår symbol är handen som lyfter och visualiserar att växande Hällevik, där hav och land
tillsammans ger luft under vingarna och blir ett andningshål för oss människor som vistas här.

Vår tidslinje

På initiativ av Sölvesborgs kommuns näringslivsenhet, hösten 2018, påbörjades ett arbete med att undersöka om det finns underlag att bilda en paraplyorganisation för Hällevik. Arbetsgruppen innehöll representanter från föreningslivet, företagen, boende och sommarboende i Hällevik. Här är några milstolpar längs vägen, och visst har vi fortfarande många spännande steg att ta tillsammans framöver?

 • Okt 2018 - Arbetsgrupp bildas

  En arbetsgrupp bildas för att undersöka om det finns underlag att bilda en paraplyorganisation för Hällevik. Organisationen skulle innehålla representanter från föreningslivet, företagen, boende och sommarboende

 • Nov 2019 - Vision tas fram

  En vision presenteras för Hällevik på ett allmänt möte: 

  Härligare Hällevik. Havsluft varje dag - livslust året om, för företag, föreningar, boende och besökare i Hällevik, lyhörda för det genuina, för vår oersättliga miljö och våra barns bästa.

 • Mars 2020 - arbetet redovisas

  Visionen redovisas för Sölvesborgs kommun samt resultatet av det arbete som genomförts.

 • Dec 2020 - Ideell förening startas

  Beslut tas att bilda en ideell förening 

 • Feb 2021 - Förstudie startas

  En ansökan lämnas in för medel till en förstudie till både Region Blekinge och Sölvesborgs kommun.

 • Under 2021 - kartläggning av behov och idéer

  Olika aktiviteter genomförs under året så som en kampanj kallad Gran(n)festen samt en insamling av idéer till en framtida idébank på förslag hur Hällevik kunde utvecklas.

 • Maj 2022 - styrelse väljs

  Föreningens första styrelse väljs på ett öppet möte i Listerkyrkan.

 • Hösten 2022 - samverkan och kommunikation utvecklas

  Olika aktiviteter genomförs för att hitta former för fortsatt arbete gällande samverkan, kommunikation och aktiviteter. 

  Instagramkontot @harligahallevik startas

 • Mars 2023 - hemsidan lanseras

  Hemsidan www.härligahällevik.se lanseras.

 • April 2023 - Kick-off

  En kick-off anordnas på Valborg i form av en städdag tillsammans med allmänheten, företagen och bygdens föreningar.

 • Dec 2023 - Julenatta

  Succépremiär för ett evenemang i julens tecken som bjöd på gemenskap, glädje och ljus. Dagmars, Hennings, Bakfickan, Havsbadet, Matöppet, Jazzkansliet och Listerkyrkan höll öppet med olika arrangemang. Andra lokala företag och verksamheter deltog med försäljning, livepelningar, konstutställningar och tävlingar.