Följ oss på instagram

OM HÄLLEVIK

Händer i viken

Hällevik är den lilla byn med det stora utbudet tack vare alla drivna företagare och eldsjälar i föreningarna som passionerat jobbar för att underhålla och utveckla byn. Och tack vare alla er som har en anknytning hit! Tack vare er är Hällevik en naturlig mötesplats för alla, gamla som unga, boende som besökare. Förutom en vacker kustnatur och rikt kulturarv så finns det också ett stort utbud av aktiviteter, restauranger och kulturevenemang. Vi vågar nästan säga att det finns något för alla. Och har vi missat något får du gärna maila oss nya tips här.

ÄTA

Köp nybakade frallor från mataffären till frukost, låt lunchen bestå av nyrökt fisk från rökeriet eller en god räkmacka serverad i skuggan av tallarna. Något svalkande i sanden på strandserveringen, en glass nere vid hamnen eller en middag på någon av alla restaurangerna.

Under högsäsong är utbudet maxat, under andra delar av året går tempot ner då efterfrågan är mindre. Men byns krögare försöker köra olika evenemang, framför allt våren och hösten, för lokalbefolkning och åretruntbesökare så ha koll på deras kanaler.

Det finns också många fina allmänna grillplatser i byn där det funkar kanonbra att grilla en korv och njuta av naturen året runt – så som uppe på utkiksplatsen på Stibyberget, vid hamnen på Grönslätt eller ute på Kråkenabben nedanför campingen.

Läs mer här:

Dagmars Hamnkrog/Bakfickan

Hälleviks Havsbad

Hanöhus Beachbar

Hälleviksbadet

Strandträffen

Glassfilialens Café

Matöppet Hällevik

Hennings Rökeri

GÖRA

Oavsett om du söker avkoppling eller spänning så finns det mycket att uppleva här och det är kontrasterna som gör bygden så levande. Njut av utsikten i den svalkande bokskogen eller hejarklackens segersång från allsvenska arenan. Lyssna till vågornas lugna kluckande eller till heden fylld av sjungande lägerbarn. Morgonbada ensam på bryggan eller dras med i ett gungande jazztält i början av augusti. Ett uppfriskande bastubad ett isigt vinterlandskap gör också susen för själen. Fiskemuseet tar dig med på en resa genom byns intressanta kultur och historia. 

Vandra längs blåsippornas täcke på Stibyberget eller promenera genom byn och beundra de gamla fiskarstugorna och de vackra trädgårdarna. Varför inte prova våra vandrings- och cykelleder? Och såklart, under sommarmånaderna är Hällevik ett mecka för sol och bad – med många fina sandstränder, utomhusbassänger för både träning och lek och flera läskande uteserveringar.

Läs mer här:

Naturen/Vandra

Historia

Strand och bad

Musik

Övrigt

Padel, tennis, minigolf, utegym, ribbåt, guidade turer på vattnet, lägerbål, bastu, Allsvensk fotboll, beachvolleyboll och boule (på stranden)

BO

Här finns många natursköna platser för övernattande gäster, oavsett om du kommer landvägen eller sjövägen Vi har ett brett utbud och det finns garanterat något för alla smaker och önskemål. Vad sägs om campingen som är utsedd av Campers´choice till ”Vackraste läge” för husvagnar, husbilar, tält och stugor. Och en båthamn som stolt kan vaja med blå flagg.

Det finns bed and breakfast, pensionat, camping och hotell. Dessutom har vi flera fina stugområden och hus som ligger ute för privat uthyrning.

Bäst av allt vore ju försås om du köper ett hus eller en stuga, så slipper du längta hit när du är hemma. 🙂

Läs mer här:

Hälleviks camping och Logi

Hälleviks Havsbad

Privata uthyrare

Ställplats Husbilar

Båtplatser

Hanöhus hotell & konferens

Köp ett hus eller stuga!

HÄllevik

En liten bit av paradiset där berg och grönska möter hav, strand och hamn. Här växeldrar lugnet med fart och fläkt och just kontrasterna är själva finessen. Här kan du andas in och andas ut, hitta din plats och ditt sammanhang oavsett om du är ny på läget eller fjärde generationens hällevikare. Och oavsett om det är fotboll, fiske, jazz, friluftsliv eller något helt annat som får dig att le ditt allra största leende.

Här får du havsluft varje dag, hittar livslust året runt och förälskar dig troligen vid första ögonkastet; redan när du rullar över backkrönet och skymtar härligheten där nere.

Stanna en stund eller för alltid.

Välkommen till Hällevik!